Amerigo zadels

AMERIGO - SUCCES KENT GEEN GRENZEN
 

Wie het beste uit zichzelf en zijn paard wil halen, kiest een zadel dat beantwoordt aan de hoogste eisen op het gebied van pasvorm, zit en materiaal. Amerigo zadels voldoen hieraan als geen ander. Elk Amerigo zadel wordt perfect passend bij de bouw en het bewegingsmechanisme van het paard aangemeten. De ruiter wordt daarbij niet vergeten en kan door de uitgebalanceerde, correcte zit tot nog betere prestaties komen. Topruiters als Edwina Tops-Alexander, Daniel Deusser en Anne van Olst kozen al voor een Amerigo zadel om hun sportieve doelen te helpen verwezenlijken.

“Niet alleen ik voel me goed als ik met Amerigo rijdt, maar ook mijn ‘partners’ onder het zadel zijn meer relaxed en aangenaam te rijden. Mijn sportieve succes is enorm gegroeid sinds ik met Amerigo rijd.”  Daniel Deusser, Duitse springruiter.

Amerigo zadels zijn dus een combinatie van kwaliteit, comfort en Italiaanse schoonheid.

Peter Menet en zijn veel belovende Italiaanse zadels. 
Door vele jaren ervaring en samenwerking met ruiters in de topsport heeft de Italiaanse Amerigo ontwerper, Peter Menet, veel kennis opgedaan over hoe het zadel invloed kan uitoefenen op de bewegingen van het paard. Dit stelt Peter Menet in staat om een zadel te creëren welke positieve invloed uitoefent op zowel de bewegingen van het paard als de gezondheid van het paard.

Elke zadel is gebaseerd op een ander type paard en de zadelbomen worden individueel per paard passend gemaakt. Dit Amerigo aanmeetsysteem is gecreëerd door Peter om de afmetingen van zowel paard als ruiter te verwerken in een perfect passend zadel en zodat latere ontwikkelingen in de bouw van het paard gemakkelijk kunnen worden aangepast.

Wanneer de zadelboom eenmaal is gekozen, gaat het ontwerpen van het zadel gewoon door. Alle zadels van Amerigo en Amerigo Vega, zijn gemaakt met wollen flappen, welke weer in volume kunnen  verschillen om het zadel perfect passend te maken. Elke flap is individueel geproduceerd door handwerk.

Eventuele aanpassingen:
Wanneer uw paard zich ontwikkelt in zijn/haar bouw kan een Amerigo zadel worden aangepast. Dit zadel kan dan smaller of breder worden gemaakt tot een max. van 1.5 cm, dit betekent dat een nieuw paard niet automatisch een nieuw zadel betekent. Wanneer het nieuwe paard in de basis overeenkomt met het oude paard is het mogelijk om het zadel zo nodig aan te passen.

Niet alleen professionals kunnen het verschil voelen dat een goed zadel maakt!

Ga naar Amerigo zadels in onze webshop